تیونر چیست و چگونه می توان با آن کار کرد؟
آموزشگاه موسیقی جاوید
درباره کلاسها
دوره های آموزشی
درباره ما
ارتباط با ما
تیونر موسیقی
این مقاله توسط کارشناسان موسیقی در قرچک تهیه شده است.
تیونر چیست؟این سوال خیلی از شما عزیزان هست که در ابتدای آموزش پرسیده میشه امروز با این مقاله که توسط اساتید آموزشگاه موسیقی جاوید طراحی شده اومدیم که باهم این مسئله رو مورد برسی قرار بدیم
تیونر چیست؟ مهمترین چالش هنرجویان بخصوص در شروع هنرآموزی کوک کردن سازشان است، اغلب به دلیل کوک نامناسب از تمرینهای خود عقب می مانند. اما دستگاهی بنام تیونر این مشکل را حل کرده است. تیونر وسیله ای الکتریکی است و برای کوک کردن ساز ها مورد استفاده قرار می گیرد. نوازندگان حرفه ای به دلیل تجربه ی بالا و آشنایی با صدای تمام نت های ساز نیاز به تیونر ندارند. البته شما هنرجویان نیز به مرور زمان با این صداها آشنا شده و از کار با تیونر بی نیاز خواهید شد. تیونرهای معمول در بازار از یک صفحه مانیتور، یک میکروفون و سه عدد چراغ تشکیل شده است.
نحوه کار با تیونر چگونه است؟
نحوه ی کار بدین صورت است که صدای نت نواخته شده، توسط میکروفون دریافت می گردد و سپس براساس فرکانس صدای دریافت شده، نام لاتین نت روی مانیتور نمایش داده می شود. به طور مثال اگر به وسیله ساز خود نت “دو” را بنوازید، نماد لاتین آن یعنی”C” روی مانیتور نمایش داده خواهد شد.
اگر کوک سیم ساز صحیح باشد چراغ وسط تیونر به رنگ سبز روشن در خواهد آمد و در صورتی که کوک جلوتر یا عقب تر باشد چراغ های کناری روشن خواهند شد.
تیونر وسیله ای با کاربری ساده و در عین حال کارآمدی بالاست و هر هنرجوی موسیقی به سادگی می تواند از آن برای تنظیم ساز خود استفاده کند. امروزه با پیشرفت تکنولوؤی و فراگیر شدن گوشی های هوشمند، انواع اپلیکیشن های تیونر وجود دارد که اکثرا رایگان هستند و کاربری آن دقیقا مانند دستگاه تیونر است. البته اکثرا با نام تیونر گیتار هستند ولی برای سازهای دیگر نیز کاربردی است.
هفت نت موسیقی به ترتیب “دو ، ر ، می ، فا ، سل ، لا ، سی” در تیونر را از راست به چپ به صورت”B – A- G -F – E – D – C” نشان داده می شود . برای کوک کردن ساز با تیونر تنها کافیست با نام نت هر سیم و همچنین نام لاتین آشنا باشید.
در ادامه به توضیح کوکهای معمول سازهای مختلف می پردازیم. با ما در آموزشگاه موسیقی جاوید در قرچک همراه باشید
کوک انواع سازها را در آموزشگاه موسیقی قرچک برسی کنید
تار
دو جفت سیم اول “C” دو جفت سیم دوم “G” دو جفت سیم سوم “C” یا “D”
سه تار
سیم اول “C” سیم دوم “G” سیم سوم و چهارم “C” یا “D”
دو تار
سیم اول “C” سیم دوم “F” یا “G”
تنبور
سیم اول “C” سیم دوم “C” سیم سوم “F” یا “G”
رباب
دو جفت سیم اول “C” دو جفت سیم دوم “A” دو جفت سیم سوم “C” یا “D”
عود
دو جفت سیم اول “C” دو جفت سیم دوم “G” دو جفت سیم سوم “D” دو
جفت سیم چهارم “A” دو جفت سیم پنجم “G” سیم ششم “D”
کمانچه
سیم اول “E” سیم دوم “A” سیم سوم “D” سیم چهارم “G” یا سیم اول “D” سیم
دوم “A” سیم سوم “D” سیم چهارم “A”
ویولن
سیم اول “E” سیم دوم “A” سیم سوم “D” سیم چهارم “G”
گیتار
سیم اول “E” سیم دوم “B” سیم سوم “G” سیم چهارم “D” سیم پنجم “A” سیم ششم “E”
سنتور
سیم سفید خرک اول “E کرن” خرک دوم “F” خرک سوم “G” خرک چهارم “A کرن” خرک پنجم “B بمل” خرک ششم “C” خرک هفتم “D” خرک هشتم “E بمل”
خرک نهم “F” سیم زرد خرک اول “E کرن” یا “C” خرک دوم “F” خرک سوم “G” خرک چهارم “A کرن” خرک پنجم “B بمل” خرک ششم “C” خرک هفتم “D کرن” خرک هشتم “E بمل” خرک نهم “F”
دیدگاهتان را بنویسید